Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ
Zie jij door de podcasts het bos niet meer? Vanaf nu zullen we je ook tippen over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ.
Als eerste de podcast van JAP-K ‘behandelen met eigen ervaring’. In deze podcasts gaan 4 professionals uit de GGZ met elkaar in gesprek over hoe zij hun eigen psychische aandoening inzetten bij de behandeling van hun cliënten.
Een boeiende podcast welke met name door de praktijkvoorbeelden weet te raken en inzichtelijk wordt. Ze zijn niet bang om de luisteraar mee te nemen in hun eigen proces en te delen waar ze tegenaan lopen. Bijzonder verschil blijkt er te zijn tussen openheid richting collega’s of openheid richting cliënten. Luister zelf!
Welke podcastserie ook zeker interessant is, zijn de afleveringen van ‘de Universiteit van Nederland’. Wetenschappers van 14 universiteiten geven hier in max 10 tot 15 minuten antwoord op 1 vraag. Men heeft gekozen voor een soort collegevorm. Het luistert lekker omdat de wetenschappers opvallend zelfverzekerd overkomen. Je komt er tal van thema’s tegen, er staan maarliefst 460 items online. Wat te denken van….. ‘’kun je een trauma verwerken met virtual reality?”, “hoe ontstaat anorexia?”, ‘kun je angst uitschakelen?’, ‘hoe ga je om met ADHD?”, ‘hoe ontstaat dyslexie?’ En ben je de GGZ-onderwerpen juist een beetje zat dan is er ook nog een hoop ander interessant nieuws te vinden (waarom kost jouw spijkerbroek 8000 liter water?, hoe zag de oerknal eruit?, wat is goede muziek voor goede seks?)
Hier de uitzending over anorexia door een kinderarts van het UMC
-----------------------------------------------------------------------------------------
Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.
Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.