Congres op woensdag 7 juni in Utrecht
Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben sterke stemmings- en gedragswisselingen, waar zowel zij zelf als hun naasten last van kunnen hebben.
Voor hulpverleners en begeleiders is het werken met mensen met borderline ook vaak een uitdaging. Hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden, uit zich in emotionele uitbarstingen, persoonlijke aanvallen en emotionele chantage. Met name het aangaan van en in stand houden van een constructieve werkrelatie kan bij deze mensen daarom als heel moeilijk ervaren worden. Daarnaast kunnen ze als gevolg van hun impulsiviteit, gevoeligheid voor verslavingen, wisselende seksuele relaties en geldverspilling zowel zichzelf als hun partners en kinderen in de problemen brengen. Kortom: goede hulpverlening is juist voor deze mensen en hun gezinnen belangrijk, maar tegelijk ook moeilijk. Op dit congres leer je van zeven experts hoe je begeleiding van deze kwetsbare groep mensen en hun naasten zo goed mogelijk vorm en inhoud kunt geven.
Sprekers
Prof. Dr. Karin Slotema (PsyQ) - Definitie, signalering en behandeling van mensen met een BPS
Dr. Annemiek van Dijke (PsyQ) - Het borderline dilemma
Drs. Erwin van Meekeren (Meek-It) - Een (radicaal) contextuele visie
Drs. Carolien Entrop (Trauma Therapie Amsterdam) - Borderline en angst
Drs. Rolf Tebbens (Jeugd GGZ) - BPS en ouderschap
Drs. Bert van Luyn (GGNet) - Suïcidaliteit bij (borderline-) persoonlijkheidsstoornissen
Drs. Liesbet Nijssens (De Viersprong) - Mentaliseren bevorderen bij BPS
Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, NIP K&J / NVO-OG, NVvP (KNMG/GAIA), Registerplein, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) en LV POH-GGZ.
Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com