GGZ Friesland zoekt naastbetrokkenen van suicidepoging voor deelname aan onderzoek

GGZ Friesland doet onderzoek naar de gevolgen van een suïcidepoging (zonder dodelijke afloop) op familieleden en naastbetrokkenen. De instelling doet dit onderzoek omdat dat er nog te weinig bekend is over deze gevolgen. Daarnaast wil GGZ Friesland onderzoeken of de instellng familieleden en naastbetrokkenen beter kunnen ondersteunen na zo’n ingrijpende gebeurtenis. ”Door de gevolgen en hulpbehoefte in kaart te brengen kunnen we bepalen of nieuw aanbod, specifiek gericht op deze groep mensen, ontwikkeld moet worden”, zegt de instelling op de website.

Deelnemers aan het onderzoek
GGZ Friesland zoekt voor dit onderzoek volwassen familieleden of anderszins naastbetrokkenen van een suïcidepoging. De poging vond plaats tussen juni 2014 en april 2016. De poging had geen dodelijke afloop.

 

Deelname
Van deelnemers aan het onderzoek wordt gevraagd eenmalig een vragenlijst in te vullen. De verkregen gegevens verwerken wij anoniem.

Onderzoeker Ilse de Groot: ”Ik wil u vragen om mee te doen aan dit onderzoek. Wanneer u ervoor kiest deel te nemen en de vragenlijst in te vullen, wordt u vrijblijvend de mogelijkheid geboden om eenmalig een gesprek te hebben met ondergetekende. In dit gesprek zullen we stilstaan bij mogelijk te verwachten reacties na een gebeurtenis zoals u die heeft meegemaakt en bij uw eigen ervaringen. Ook besteden we, indien u dat wenst, aandacht aan de manieren waarop een dierbare tot een suïcidepoging gekomen kan zijn. Indien u na dit gesprek verdere hulp wilt hebben, wordt verwijzing hiervoor met u in gang gezet.”

Contact
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ilse de Groot, via ilse.de.groot@ggzfriesland.nl Op dit mailadres kunt u zich aanmelden of informatie inwinnen. Vermeldt uw telefoonnummer, dan neem Ilse de Groot contact met u op.

Bron: GGZ Friesland (https://www.ggzfriesland.nl/oproep-voor-deelname-aan-onderzoek-naar-de-invloed-van-een-suicidepoging-op-naastbetrokkenen)