Rijk en VNG maken factsheet over jeugdhulp aan asielzoekerskinderen

Alle kinderen in Nederland hebben recht op zorg, hulp en bescherming. Het Rijk en VNG hebben afspraken over jeugdhulp voor rechtmatig én niet rechtmatig verblijvende minderjarige vreemdelingen. De afspraken zijn vastgelegd in een factsheet.

De gemeente is vanaf 2015 verantwoordelijk voor het verstrekken van voorzieningen in het kader van de Jeugdwet aan alle kinderen en jongeren tot 18 jaar die in de gemeente verblijven, ongeacht hun verblijfsstatus.

Factsheet 

De factsheet ’Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen’ geeft uitleg over de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen. Ook vindt u er een overzicht van type jeugdhulp, kostenverantwoordelijke en doelgroep: wie draagt in welke situatie de kosten voor jeugdhulp. De publicatie verscheen vorig jaar, maar de informatie is up to date. 

Meer informatie

De factsheet is te downloaden op: Factsheet: Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen (VWS, V&J, VNG)   (https://vng.nl/files/vng/publicaties/2015/20150724_voor_alle_kinderen_jeugdwet_en_minderjarige_vreemdelingen.pdf)