Centrum voor verslavingszorg Victas is failliet

Op 5 april 16.30 uur heeft Herman Geerdink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Victas, aan de medewerkers meegedeeld dat de rechtbank vandaag het faillissement van Victas heeft uitgesproken. Bewindvoerder Johan Westerhof (HVG Advocaten en Notarissen) is per direct benoemd tot curator van Victas. Voor de komende week loopt de primaire zorg door. Nieuwe cliënten worden voorlopig niet in behandeling genomen, met uitzondering van crisissituaties. Dat meldt de organisatie op haar website.

De curator heeft de afgelopen dagen met partijen gesproken, die interesse hebben getoond in Victas. In die gesprekken zijn de mogelijkheden van een eventuele doorstart nadrukkelijk aan de orde gekomen.

”Victas is een ontzettend mooie organisatie, die effectieve en efficiënte zorg levert en daar ook door zorgverzekeraars om wordt geprezen. Dit hadden we echt niet verwacht. Ik bedank al onze loyale medewerkers, die ervoor hebben gezorgd dat ook de afgelopen onzekere week onze cliëntenzorg onverminderd door is gegaan”, aldus Herman Geerdink.

Victas vroeg vorige week surseance van betaling aan. De instelling had niet voldoende geld in kas had om de salarissen van maart te betalen.

Vastgoed

Het probleem bij Victas zit hem in de hoge kosten van het vastgoed. In 2012 nam de zorginstelling haar intrek in een nieuwbouwpand in het centrum van Utrecht. Naast deze locatie heeft de organisatie ook een vijftiental klinieken en behandellocaties in onder meer Amersfoort, Woerden, Almere en Bilthoven.

Victas was in 2015 goed voor een omzet van ruim 33 miljoen euro. In totaal heeft de organisatie ongeveer 4400 cliënten. Er werken 350 mensen.

Bron: Victas (https://victas.nl/verslaving/news/victasnieuws/97/faillissement-victas-uitgesproken)