Parnassiagroep en GGZ NHN starten samen nieuwe kliniek

Dinsdag 5 april 2016 zijn de deuren van de nieuwe kliniek vervolgbehandeling op het landgoed Duin en Bosch in Castricum officieel geopend.

De opening vond plaats in aanwezigheid van cliënten, medewerkers en de burgemeesters van Heiloo en Castricum. De kliniek biedt huisvesting aan volwassenen en ouderen die langdurige psychiatrische en intensieve zorg nodig hebben. Dijk en Duin (een onderdeel van de Parnassiagroep) en GGZ Noord-Holland-Noord zijn trots op de nieuwe kliniek en op de samenwerking, aldus GGZ NHN op de website.

Uniek
De vervolgkliniek heeft een uniek karakter waar twee instellingen voor geestelijke gezondheidszorg hun krachten bundelen op het gebied van kennis, expertise en huisvesting. “Het investeren in huisvesting voor cliënten die langere tijd bij ons verblijven, is een speerpunt van beide instellingen. Aangezien goede huisvesting een essentiële bijdrage levert aan de kwaliteit van leven en het herstel van de cliënt”; aldus Paul de Bot, bestuurder Dijk en Duin.

Herstel cliënten voorop
Ton Dhondt, directeur specialistische centra GGZ NHN: “Uiteindelijk gaat het om goede zorg voor de cliënten voor wie wij verantwoordelijk zijn. Hierin hebben wij een mooie en unieke samenwerking gevonden. We starten vanuit onze eigen identiteit en werkwijze en werken samen daar waar het voor de cliënten het beste uitkomt en passend is”.

Bron: GGZ NHN (http://www.ggz-nhn.nl/site/Nieuws/Dijk-en-Duin-en-GGZ-NHN-bundelen-krachten.html)