Vektis ontwikkelt spiegelinformatie voor GGZ-instellingen

GGZ-instellingen kunnen sinds 14 april 2016 toegang aanvragen tot Zorgprisma GGZ Plus. Dit is een online omgeving, ontwikkeld door Vektis, waarin informatie te vinden is over hun GGZ-instelling. Vervolgens kunnen zij hun gegevens spiegelen aan landelijke en regionale cijfers. Ook kunnen zij zich vergelijken met soortgelijke instellingen en bekijken wat hun aandeel is binnen de regio.

Met GGZ Plus kunnen GGZ-instellingen zich onder andere beter voorbereiden op gesprekken met collega’s en zorgverzekeraars. Ook krijgen instellingen beter inzicht in hun positie in de regio. Via deze cijfermatige ondersteuning wil Vektis bijdragen aan de transparantie binnen de zorg, waardoor goede zorg betaalbaar en toegankelijk kan blijven voor iedereen in Nederland.

Omdat GGZ Plus gevoelige informatie betreft, is de online omgeving alleen toegankelijk voor de betreffende GGZ-instelling. GGZ Plus is een aanvulling op het al beschikbare Zorgprisma GGZ Basis. Vektis heeft deze uitbreiding ontwikkeld in samenwerking met een gebruikerspanel van GGZ-instellingen. De informatie op GGZ Plus is gebaseerd op declaratiegegevens van zorgverzekeraars. Via zorgprisma kunnen GGZ-instellingen (tegen een vergoeding) GGZ Plus aanschaffen.

Bron: Zorgverzekeraars Nederland (https://www.zn.nl/338067458/Nieuwsbericht?newsitemid=1094582272)

concept1 concept1