Onderzoek bij GGZ Oost Brabant na uitzending bij 'Zembla'

GGZ Oost Brabant gaat een intern onderzoek starten naar aanleiding van de Zembla-uitzending over de fouten die gemaakt zijn bij de behandeling van de 23-jarige Martijn Goorts uit Uden. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Het onderzoek wordt begeleid door een extern deskundige. ”De kritische beelden raken ons. (...) We willen leren van wat we nog niet goed genoeg doen, zodat we onze zorg beter kunnen verbeter”, laat de organisatie in een persverklaring weten.

In de uitzending van het onderzoeksprogramma was te zien dat GGZ Oost Brabant moeite had met de behandeling van Goorts, die autistisch is en verslavingsproblemen heeft. Volgens zijn moeder is de 23-jarige ’aan zijn lot overgelaten’. Geneesheer-directeur Henk Hanegraaf erkende in de uitzending dat de organisatie steken heeft laten vallen en stelde tegen lange wachtlijsten van klinieken voor zeer gespecialiseerde zorg aan te lopen.

Wanneer het onderzoek afgerond zal zijn en de resultaat bekend worden gemaakt, is nog onbekend.

Bron: Brabants Dagblad (http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/onderzoek-bij-ggz-oost-brabant-na-uitzending-bij-zembla-1.5948034)

ggz oostbrabant ggz oostbrabant