GGZ krijgt opnieuw uitstel om jaarrekening in te leveren

In een vorige week aan de Kamer verstuurde brief heeft minister Schippers de GGZ-sector opnieuw uitstel gegeven voor het deponeren van de jaarrekening over 2015. De sector heeft al jarenlang problemen met het op tijd afsluiten van het boekjaar. Tussen de minister, GGZ Nederland en Zorgverzekeraars Nederland waren rond deze knelpunten afspraken gemaakt om de jaarrekeningen over 2015 vóór 1 juli te deponeren.

Schippers schrijft: ”Deze afspraak over de afwikkeling van 2013 heeft echter niet kunnen voorkomen dat de finalisering van de afspraken tussen zorgverzekeraars, ZN en GGZ Nederland over de controles over 2014 en 2015 is vertraagd. Daarnaast geeft GGZ Nederland aan dat er onduidelijkheden en onzekerheden zijn rondom de declaraties en afrekening van de jeugd-ggz en de WMO. Over deze onderwerpen wordt u separaat door de staatssecretaris geïnformeerd. Vanwege de cumulatie van beide punten (de vertraging van de afspraken over de controles 2014 en 2015 en de onzekerheden als gevolg van de stelseltransities 2015) verzoekt GGZ Nederland om de uiterste deadline voor het deponeren van de jaarrekening 2015 voor de ggz te verschuiven naar 1 december 2016. De verwachting is dat ggz-instellingen gespreid over de periode tussen 1 juni en 1 december 2016 hun jaarrekening 2015 kunnen deponeren.”

In de brief spreekt de minister haar teleurstelling uit ”dat door de hiervoor genoemde factoren opnieuw generiek uitstel nodig is voor het deponeren van de jaarrekeningen in de GGZ. (...) Daarmee ga ik ervan uit dat dit de laatste keer is dat er een reden is tot generiek uitstel. (...) ik zal in de toekomst dan ook geen generiek uitstel meer verlenen.

Bron en de tekst van de hele brief: Rijksoverheid.nl (https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2016/05/03/verzamelbrief-april-2016)

 

money_pounds money_pounds