De Nederlandse ggz: onzekerheid door politieke landschap

Jeroen Pepers, directeur van branchevereniging de Nederlandse ggz, denkt dat het veranderende politieke landschap onzekerheid oplevert voor “de bewegingen die in gang zijn gezet met het integraal zorgakkoord en de hervormingsagenda jeugd”.

“Met name door de veranderingen vanuit het zorgakkoord verwachten we dat minder mensen de ggz instromen. Niet alle mentale klachten vragen namelijk om ggz-hulp. Maar al te vaak worden ze veroorzaakt door maatschappelijke problemen. Dan zijn mensen soms veel beter geholpen met welzijnswerk of schuldhulpverlening. Door de beweging die we aan het maken zijn, wordt de ggz beter toegankelijk voor de mensen voor wie het ónmisbaar is.”

Hij vraagt de onderhandelaars “oog te hebben voor problemen zoals bestaanszekerheid, onderwijs en huisvesting. Want als je aan oplossingen voor deze problemen werkt, verbeter je ook de mentale gezondheid en vermindert de druk op de ggz.”

(ANP)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Nederlandseggz Nederlandseggz