'Ik wil je iets vertellen'

Judith de Roos bespreekt het boek van Lotte Hendriks & Dolly Warhol

 

Hendriks en Warhol schreven het prentenboek ‘ik wil je iets vertellen’ voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het is fraai geïllustreerd met kleurige prenten en heeft een fijne tekststructuur. Het verhaal gaat over Doris (een das) die iets naars heeft meegemaakt, maar niet de juiste woorden of vriendjes kan vinden om erover te vertellen.  De vermijdingsstrategie  van Doris en zelfs zijn kritische stem worden zichtbaar, totdat een rare vogel het gewoon aan hem vraagt “heb je soms iets naars meegemaakt?” Pas dan lukt het hem om te vertellen, waardoor hij zijn pootjes lichter voelt worden…..

Het boekt nodigt uit om met kinderen in gesprek te gaan en mocht je daar suggesties bij nodig hebben, is er een site bij met vragen die je kunt stellen, maar ook vragen die je juist moet laten, een handleiding, extra kleurplaten, uitleg over trauma, therapievormen etc.

Knap hoe de schrijvers in het boek met minimale woorden en uitleg, zo duidelijk weten te maken dat het fijn en belangrijk is om te praten over dingen die je meemaakt, ook als ze naar zijn.

Lees ook andere recensies van Judith de Roos en Johan Atsma (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/recensie)
-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Ik wil je iets vertellen Ik wil je iets vertellen