Grondlegster MIND overleden

Op 11 mei is Ria Trinks in haar woonplaats Amersfoort overleden. Dat meldt MIND op haar website (https://mindplatform.nl/nieuws/in-memoriam-ria-trinks). Ria Trinks (1939-2024) was een van de grondlegsters van het Landelijk Platform GGz (LPGGz), de voorloper van MIND. Daarnaast zette ze zich in voor de Familieraad van GGZ Centraal, de Psysalon in Harderwijk en zat ze in het bestuur van de Stichting Landelijke Koepel Familieraden in de ggz (SLKF).

In het LPGGz dacht ze mee met wetgevingstrajecten als de Wvggz over gedwongen zorg en de Wlz over de toegang van mensen in de langdurende ggz-problematiek, en ze nam deel aan de werkgroep Dwang en Drang. In 2008 ontving zij ‘de Hylke van Zwol prijs’ voor haar inzet.

Door heel het land zocht Trinks naar parels in de ggz. Het leverde twee inspirerende boekjes op met elk 33 goede praktijken.

 

Lees ook andere artikelen over mensen in de ggz (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

Ria Trinks Ria Trinks