De Podcasts

Door: Judith de Roos

Tips over goede, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de ggz.

 

Deze week: De eerste 5 minuten (https://open.spotify.com/show/3AVCsFjM7HUmkeJSsDsYfk)

Bas van den Broeke en Fedde Makker, beiden werkzaam bij GGZ inGeest zijn zelf fervent podcastluisteraars en miste een podcast over de GGZ, ze besloten er zelf een te maken. (Ze zijn waarschijnlijk niet op de hoogte van deze rubriek, want er is een heel divers aanbod).

In aflevering 3 komen we er eindelijk achter waar de naam ‘De eerste 5 minuten’ vandaan komt. Het refereert aan een methodiek die het belang omschrijft van die hele belangrijke eerste 5 minuten tussen patiënt en hulpverlener.

Van den Broeke gaat in gesprek met diverse mensen; zowel hulpverleners als patiënten, grappig is dat ze ook de beheerder groen en terreinonderhoud bevragen.

De gesprekken kabbelen rustig door, en laten een vriendelijk gesprek tussen 2 mensen horen. Het wordt wel duidelijk dat men kijkt vanuit hulpverlenersperspectief, er worden gemakkelijk afkortingen gebruikt en ze praten over ‘moeilijke casussen’.

Prima serie dus om te luisteren voor mensen werkzaam in de GGZ, of interesse daartoe. Patiënten zullen er regelmatig met wat kromme tenen naar luisteren.

In deze link de uitzending waarbij Tim Kreuger aan bod komt (https://open.spotify.com/episode/4XOoA8rh5VQ8ydoG2lbQOz), hij werkt als ervaringsdeskundige bij GGZ InGeest

 

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

podcast podcast