Subsidie voor Duits-Nederlandse uitwisseling psychiaters en psychologen io

Nederlandse en Duitse kinder- en jeugdpsychiaters en psychologen in opleidingen krijgen de kans om bij elkaar in de keuken te kijken. Een subsidie van het Interreg-programma Deutschland-Nederland maakt een structurele uitwisseling mogelijk. Die krijgt de naam B-BOLD Minds.

Dat meldt Karakter, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Midden- en Oost-Nederland op haar website (https://www.karakter.com/nieuws/nederlands-duitse-uitwisseling-van-ggz-professionals-in-opleiding). Karakter en de betrokken partners in Duitsland dragen zo bij aan grensoverschrijdende verbetering van de zorg in de Euregio Rijn-Waal. B-BOLD Minds bereidt specialisten in opleiding beter voor om bij te dragen aan verbetering van de mentale gezondheid van jongeren. Zij kampen vaak met de gevolgen van diverse maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, digitale overbelasting en de coronapandemie.

Cross-border

Door buitenlandse werkervaring in de psychiatrische zorg leren specialisten tijdens hun opleiding om te gaan met diverse gezondheidszorgsystemen en culturele benaderingen. Dit levert hen niet alleen waardevolle kennis en vaardigheden op, maar ook duurzame internationale relaties. De cross-border uitwisseling maakt tevens de opleiding in het vak aantrekkelijker en helpt daarmee bij het aantrekken en behouden van ggz-professionals in de grensregio’s.

Karakter

Karakter is het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Midden- en Oost-Nederland. Het heeft meer dan tien locaties. Kinderen en jongeren uit alle gemeenten in Nederland kunnen er terecht voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose, LVB en andere psychiatrische problematiek. In samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen biedt Karakter opleidingen en bij- en nascholing voor artsen en andere zorgprofessionals.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

GGZtotaalGELD GGZtotaalGELD