Nieuwe raad van toezicht voor Mutsaersstichting

De Mutsaersstichting heeft per 1 juni een volledig nieuwe raad van toezicht. Het zijn Marie-Louise van der Kruis, Ria van der Hamsvoord en Carla Lasonder. Zij vervangen de onlangs opgestapte leden.

Dat meldt de stichting op haar website (https://mutsaersstichting.nl/nieuws/nieuwe-raad-van-toezicht-mutsaersstichting-per-1-juni-2024/). Gemeenten in Limburg weigerden mee te betalen aan de redding van de noodlijdende jeugdzorginstelling als de raad van toezicht niet zou opstappen. Om een faillissement te voorkomen is 11,4 miljoen euro nodig. Sinds januari staat de Mutsaersstichting onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De jeugdzorginstelling heeft zes maanden de tijd om het pedagogisch klimaat te verbeteren en afscheid te nemen van vrijheidsbeperkende maatregelen.

Herstelplan

De afgelopen maanden heeft de Mutsaersstichting met de samenwerkende gemeenten (regio Noord- en Midden-Limburg), hard gewerkt aan een herstelplan. Het garanderen van zorgcontinuïteit en het behoud van werkgelegenheid voor zorgprofessionals, vormen het vertrekpunt van dit plan. Conform de statuten wordt de raad van toezicht in de loop van dit jaar uitgebreid naar vijf leden.

Ervaring

Marie-Louise van der Kruis is voorzitter van de raad van toezicht. De afgelopen 17 jaar werkte zij in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Zij was onder andere bestuurder bij Reinier van Arkel in Den Bosch. Daarnaast is ze onder andere toezichthouder bij bij de LIBRA Groep (specialistische revalidatie en audiologische zorg in Brabant en Noord- en Midden-Limburg). Ria van der Hamsvoord was onder andere wethouder voor het sociale domein in de gemeente Eersel, in de periode dat de verantwoordelijkheid voor jeugdhulp naar de gemeenten is gedelegeerd. Daarna heeft ze nog enkele jaren als wethouder in Best gewerkt, met de bijbehorende uitdaging ten aanzien van de regionale samenwerking voor jeugd. Carla Lasonder werkt al 30 jaar in de ggz, eerst als verpleegkundige en later als bestuurder.

 

Lees ook andere artikelen over transfers en benoemingen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

mutsaersstichting mutsaersstichting