De Podcasts

Door: Judith de Roos

Tips over goede, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de ggz.

 

Deze week: Boeiend, podcast van de politie (https://open.spotify.com/episode/3yzSUPtv25lLhlrvOSNoQu)

Dat er een enorme verscheidenheid aan podcast bestaat realiseerde ik me toen ik op een podcastserie van de politie stuitte. Politieagent Niels, zijn achternaam blijft geheim, gaat in gesprek met diverse mensen binnen of buiten de politie.

De uitzending hieronder genoemd is extra interessant want gaat over de samenwerking tussen de crisisdienst GGZ en de politie. Ze bespreken hoe ze samenwerken in noodsituaties waarbij mensen met onbegrepen gedrag betrokken zijn. Het wordt helemaal duidelijk hoe er gewerkt wordt en op welke manier de SPV’er en psychiater van Antes ingeschakeld worden om mensen te beoordelen. Helder wordt waar ze elkaar soms niet helemaal vinden, het duo komt namelijk pas in actie als er een acuut toestandsbeeld is en er een acuut ernstig gevaar dreigt.

Leuk en interessant om te luisteren!

Aflevering: de crisisdienst ggz en de politie (https://open.spotify.com/episode/3yzSUPtv25lLhlrvOSNoQu)

 

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.

podcast podcast