Autismecentrum stopt behandeling volwassenen vanwege personeelstekort

Het Regionaal Autisme Centrum gaat stoppen met diagnostiek en behandeling van volwassenen. Het RAC in Brabant kampt met een ernstig tekort aan psychiaters, klinisch psychologen en GZ-psychologen.

Dat schrijft het RAC op haar website. Het centrum biedt zorg vanuit locaties in Helmond, Tilburg en Tegelen. Het tekort aan personeel ontstaat door pensionering, langdurige ziekte en vertrek. Door krapte op de arbeidsmarkt zijn vacatures niet in te vullen.

De volwassenzorg vanuit de zorgverzekeringswet wordt daarom stapsgewijs afgebouwd. Lopende trajecten zullen de komende maanden worden afgerond of doorverwezen. Nieuwe trajecten worden niet meer opgestart.

Alle overige zorg vanuit de Wmo, Wlz en Jeugdwet, en ook jobcoaching en re-integratie blijven ongewijzigd.

Op dit moment staan er 280 volwassenen op de wachtlijst voor hulp van RAC. Voor hen zijn de gevolgen het grootst, vooral omdat er eigenlijk geen andere behandelplekken voor ze zijn. Andere instellingen bieden ook geen volwassenenzorg meer aan of hebben ook lange wachtlijsten.

 

Lees ook andere artikelen over autisme (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/autisme)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

RAC RAC