Necibe Kinik in raad van toezicht Stichting PVP

Per 1 juni is Necibe Kinik toegetreden tot de raad van toezicht van Stichting PVP. Zij volgt Erik van Duijn op die na twee termijnen afscheid neemt. Necibe Kinik is GZ-psycholoog en bestuurder bij Balans GGZ in Haarlem.

In de raad van toezicht combineert Necibe Kinik binnen haar portefeuille het ggz-behandelperspectief met het ggz-cliëntenperspectief. Daarnaast neemt ze het initiatief om woorden en betekenis te geven aan signalen van cliënten met een bi-culturele of niet-westerse achtergrond. ”Ik zet me graag in voor Stichting PVP als rvt-lid omdat ik geloof in het versterken van de stem van cliënten en het bevorderen van hun rechten en welzijn in de zorg”, aldus Kinik.

Patiëntenvertrouwenspersonen

Stichting PVP (https://pvp.nl/home) voor patiëntenvertrouwenspersonen in de ggz vindt dat de rechten van ggz-cliënten (altijd en vanzelfsprekend) de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, net als de bescherming daarvan. Met woord, raad én daad helpen pvp’en daarom in het hele land ggz-cliënten die met verplichte zorg te maken (kunnen) krijgen, om hun rechtspositie waar te maken. Pvp’en werken volgens vier pijlers: Onafhankelijk, laagdrempelig, partijdig, en ontvankelijk. Het patiëntenvertrouwenswerk is verankerd in de Wet Verplichte ggz en maakt deel uit van de keten van rechtsbescherming bij dwangtoepassing in de psychiatrie.

Foto: Balans GGZ

 

Lees ook andere artikelen over transfers en benoemingen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

 

necibekinik necibekinik