Peter van Dijken nieuwe bestuurder Trimbos-instituut

Per 1 augustus treedt Peter van Dijken aan als de nieuwe bestuurder van het Trimbos-instituut. Hij volgt Bert van der Hoek op, die met pensioen gaat.

Dat meldt het Trimbos-instituut op haar website (https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/peter-van-dijken-nieuwe-bestuurder-van-het-trimbos-instituut/). Bert van der Hoek zal de komende maanden zijn taken en verantwoordelijkheden overdragen. 

Wetenschappelijke benadering

Peter van Dijken heeft veel ervaring met de bijdrage van wetenschappelijk onderzoek aan de uitdagingen in onze maatschappij, aldus het Trimbos-instituut. Hij heeft jarenlang leidinggegeven aan onderzoek gericht op gezondheid en preventie. Vanaf 2018 werkte hij als managing director bij TNO Gezond Leven en Werk. “Het Trimbos-instituut speelt een cruciale rol in het bevorderen van mentale gezondheid en de preventie van middelengebruik”, zegt Peter van Dijken. “Ik zie ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s te werken aan de uitdagingen die wij in Nederland op dat gebied hebben. Juist nu is een gedegen, onafhankelijke en wetenschappelijke benadering belangrijker dan ooit.”

Kennisinstituut

Het Trimbos-instituut is hét onafhankelijke kennisinstituut voor mentale gezondheid, het gebruik van alcohol, tabak en drugs en over gamen, digitale balans en gokken. Het Trimbos-instituut staat voor een mentaal gezonde samenleving waarin iedereen naar vermogen mee kan doen, mensen zoveel mogelijk regie hebben over hun eigen leven en zich verbonden voelen met elkaar. Een samenleving waarin mensen zich bewust zijn van de risico’s van middelengebruik en schade door gebruik wordt voorkomen. Een samenleving waar mensen zorg hebben voor zichzelf, voor elkaar en voor hun omgeving.

 

Lees ook andere artikelen over transfers en benoemingen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Peter-van-Dijken Peter-van-Dijken