Nieuw psychiatriegebouw voor UMCG

Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) in Groningen, onderdeel van het UMCG heeft een nieuw gebouw. Het is sinds deze maand in gebruik. De officiële opening is eind september.

Op de website van het UMCG is een filmpje te zien waarin het gebouw wordt gepresenteerd (https://nieuws.umcg.nl/w/nieuwbouw-ucp-open-licht-transparant). In het nieuwe UCP-gebouw staan het welzijn en herstel van de patiënten centraal. Medewerkers hebben meegedacht hoe een nieuw gebouw het beste aan kan sluiten op de behoeftes van de patiënten en op de werkprocessen. Het resultaat is een open, licht en transparant gebouw dat tegelijkertijd rust en privacy biedt. Bij het ontwerp van de patiëntenkamers op de gesloten afdeling is ook nagedacht over de vraag hoe het gebouw optimaal kan bijdragen aan het herstel van de patiënten.

Naast de reguliere behandel- en therapieruimtes is er in het gebouw speciale aandacht voor vernieuwende behandelingen. Zo zijn er ruimtes voor behandelingen met psychedelica zoals ketamine en psilocybine en heeft het gebouw een ruimte voor rTMS (repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie), geschikt voor patiënten met een therapieresistente depressie. Daarnaast is er veel mogelijk wat betreft verder onderzoek, zoals het beïnvloeden van iemands mentale staat met virtual reality (VR).

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

UMCG nieuwe gebouw02 UMCG nieuwe gebouw02
UMCG nieuwe gebouw03 UMCG nieuwe gebouw03