Interactieve kaart voor samenwerkingsprojecten rond onbegrepen gedrag

ZonMw heeft de projecten om samenwerking rondom mensen met onbegrepen gedrag vorm te geven zijn nu gebundeld in een interactieve landkaart. Het gaat om tientallen initiatieven vanuit het Actieprogramma Grip op Onbegrip dat vanaf 2021 loopt.

Dat meldt ZonMw op 24 juni (https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/interactieve-landkaart-geeft-inzicht-projecten-rond-onbegrepen-gedrag). Niet alleen waar, maar ook hóe er rond onbegrepen gedrag wordt samengewerkt is nu makkelijk in te zien. De kaart is hier (https://www.zonmw.nl/nl/programma/actieprogramma-grip-op-onbegrip) te bekijken. Wie op een van de projecten klikt, ziet in één oogopslag de gemeenten waarin dat actief is. In een pop-up staat basisinformatie, zoals type project, hoofdorganisatie en subthema’s. Via de pop-up kunnen geïnteresseerden doorklikken naar de pagina van het bewuste project.

Sterke netwerken
Het Actieprogramma Grip op Onbegrip bouwt voort op het Actieprogramma Verward Gedrag  en sluit aan bij verschillende initiatieven die zijn ontplooid rondom verward gedrag, beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Het zet in op sterke netwerken voor mensen die de grip op hun leven kwijt zijn of lijken te raken. Sinds de start in 2021 zijn er veel regio’s aan de slag gegaan met een project om samen te werken, leren en verbeteren om de beste zorg en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met onbegrepen gedrag. Een voorbeeld zijn de Regionale Kenniswerkplaatsen Onbegrepen Gedrag door heel Nederland. Die zijn door de interactieve kaart inzichtelijk gemaakt.

Subsidies

De interactieve landkaart wordt steeds bijgewerkt als er nieuwe projecten starten. Onlangs werd het bericht gedeeld (https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/laatste-kans-voor-groot-budget-bij-actieprogramma-grip-op-onbegrip) dat 2024 het laatste jaar is waarin grote subsidies kunnen worden aangevraagd, en dus starten over niet al te lang ook de laatste grote projecten binnen het Actieprogramma Grip op Onbegrip. Maar ZonMw gaat ook andere projecten verwerken. Zo komt er binnenkort een subsidieronde rondom ervaringsdeskundigheid opent ZonMw een subsidie die is gefocust op onderwijs voor huidige en toekomstige professionals.

 

Lees ook andere artikelen over onbegrepen gedrag (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/onbegrepen gedrag)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

kaart kaart