IGJ eist schorsing voor ggz-verpleegkundige die patiënt zoende

De IGJ wil dat een ggz-verpleegkundige bij Transfore in Almelo geschorst wordt omdat ze in 2022 zoende en knuffelde met een patiënt. Dat bleek afgelopen vrijdag tijdens een zaak voor het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle. De verpleegkundige en haar patiënt zijn inmiddels een stel.

Bij de instelling worden mensen met forensische psychiatrische problematiek behandeld nadat ze daar door een rechter toe veroordeeld zijn. De verpleegkundige begeleidde de patiënt bij wandelingen op en rond het terrein. De twee werden op 11 maart 2022 door een collega gespot toen ze stonden te zoenen. De verpleegkundige werd vervolgens op non-actief gesteld en uiteindelijk overgeplaatst.

Ondanks een contactverbod zocht ze weer toenadering tot de man. Ze bezocht hem in de andere kliniek en ze kregen een relatie. Die hebben ze nog steeds. Vrijdag waren ze beiden aanwezig in Zwolle.

De vrouw werkt nog steeds in de zorg, zo schrijft verslaggever Michiel Satink van Tubantia (https://www.tubantia.nl/almelo/verpleegkundige-zoent-met-psychiatrisch-patient-in-kliniek-inspectie-wil-een-tik-op-de-vingers~a06f792f/). Daarom vindt de inspectie dat ze te weinig heeft geleerd van het gebeuren. De gevoelens voor de patiënt waren sterker dan haar beroepsnormen, aldus de IGJ. De inspectie wil dat de verpleegkundige een voorwaardelijke schorsing krijgt.

Het tuchtcollege doet over zes weken uitspraak.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

kiss kiss