Informatie over autisme en seksualiteit online

Jongeren en volwassenen met autisme vragen om goede, duidelijke informatie over seksualiteit. Ook voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking is hier behoefte aan. Daarom heeft de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) informatie hierover online gezet.

Dat meldt de NVA op 4 juli (https://www.autisme.nl/2024/07/04/nieuw-online-informatie-over-autisme-en-seksualiteit/). Per thema worden mogelijke relaties tussen autisme en seksualiteit beschreven en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek gedeeld. Hoe ontdek je wat je prettig vindt op seksueel gebied? Hoe geniet je van seks als je een denker bent? Vraag je je af of het normaal is wat je ervaart? Heb je vragen over je seksuele geaardheid? Twijfel je hoe je met je kind of cliënt over seksuele ontwikkeling kunt praten? Deze vragen leven onder mensen met autisme en hun naasten.

De Informatietafel Autisme verdiepte zich samen met Nederlandse en Vlaamse partners in het thema autisme en seksualiteit. Ze verzamelden inzichten, ervaringen en tips van autistische mensen, wetenschappelijk onderzoekers en praktijkprofessionals.

Levensfases

De webpagina’s bevatten ervaringen, vragen en tips van mensen die ervaring hebben met autisme omdat ze zelf autistisch zijn, een autistische partner of kind hebben, werken met autistische mensen of onderzoek doen naar autisme en seksualiteit. De webpagina’s bevatten informatie over seksualiteit en autisme in alle levensfases. ‘Sommige thema’s zijn al belangrijk voor kinderen, andere pas voor jongeren of (jong)volwassenen’, schrijft de NVA. ‘Op veel vragen over autisme en seksualiteit is helaas geen pasklaar antwoord beschikbaar. Zelfs al zijn er geen duidelijke antwoorden, kan het toch waardevol zijn denkrichtingen te krijgen en te weten dat je niet de enige bent met vragen.’

 

Lees ook andere artikelen over seksualiteit (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/seksualiteit)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

autisme en seksualiteit autisme en seksualiteit