Wisselingen in bestuur en raad van toezicht Akwa GGZ

Bart Groeneweg  neemt afscheid als bestuurslid van Akwa GGZ. En Alan Ralston, Marjolijn Vreeswijk en Sietsche Dijkstra zijn toegetreden tot de raad van toezicht. Zij volgen Martin de Heer, Ria Mous en Lieuwe de Haan op.

Dat meldt Akwa GGZ op 8 juli (https://akwaggz.nl/nieuwe-leden-raad-van-toezicht-benoemd-en-wisseling-bestuur/). Akwa GGZ wordt geleid door een onafhankelijk bestuur van zes leden. De raad van toezicht bestaat uit afgevaardigden van landelijke ggz-partijen.

Bart Groeneweg was één van de bestuursleden van het eerste uur, destijds benoemd op voordracht van MIND. Binnen het bestuur was zijn aandachtsgebied financiën. Het patiëntperspectief staat bij hem altijd centraal, zoals ook in zijn rol als bestuurslid bij de Depressievereniging en werkzaamheden voor de cliëntenraad van een zorgaanbieder. Eerder dit jaar werden tijdens een vergadering van de raad van toezicht al twee nieuwe bestuursleden benoemd: Merel Heimens Visser en Marjoleine van der Zwan.

Raad van toezicht

De raad van toezicht van Akwa GGZ heeft drie nieuwe leden: Alan Ralston namens de NVvP, Marjolijn Vreeswijk namens MeerGGZ en Sietsche Dijkstra namens de LVVP.

“De ggz staat voor belangrijke uitdagingen de komende tijd, en om deze te verwezenlijken moeten we kwaliteit van zorg centraal stellen”, zegt Alan Ralston. Mede dankzij de inspanningen van Akwa GGZ bezitten we een vracht aan wetenschappelijke kennis en ervaring, die ook in de drukke praktijk toegepast moet worden en de basis vormt voor voortdurend leren en verbeteren. Akwa GGZ speelt een cruciale rol in dit proces. Als lid van de rvt denk en werk ik hier graag aan mee.”

“De motivatie voor mijn werk in de ggz haal ik uit het verbeteren van de kwaliteit van zorg, en zo de zorg toegankelijk te houden voor wie die dit nodig heeft”, zegt Marjolijn Vreeswijk. “Dit doe ik als behandelaar, directeur van Psychologenpraktijk Perspectief en als voorzitter van het bestuur van MEERGGZ. Binnen de raad van toezicht van Akwa GGZ wil ik mij inzetten voor de kwaliteit en toegankelijkheid van de ggz. De lerende netwerken van Akwa GGZ sluiten hier bijvoorbeeld goed bij aan.”

“Ik wil gedreven vanuit een houding van leren en ontwikkelen meewerken aan continue kwaliteitsverbetering van de ggz, gericht op veerkracht en weerbaarheid in de samenleving”, zegt Sietsche Dijkstra. “Voor patiënten, naasten en zorgverleners. Akwa GGZ speelt daarin een verbindende rol, duurzaam vanuit de samenwerking met partijen en ook nodig gezien alle uitdagingen in de zorg. Ik kijk ernaar uit om vanuit de kruisbestuiving van verschillende rollen daar als lid van de rvt een bijdrage aan te leveren.”

 

Lees ook andere artikelen over transfers en benoemingen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

rvtAkwaGGZ rvtAkwaGGZ