Smallingerland start aanpak EPA vanuit één team

Mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) krijgen voortaan vanuit één team hulp in de gemeente Smallingerland. GGZ Friesland, Carins, Verslavingszorg Noord Nederland en de gemeente Smallingerland werken sinds 1 juni officieel samen volgens de EPA-aanpak. Die richt zich op mensen met een ernstige psychiatrische aandoening die ook uitdagingen ervaren op gebied van werk, sociaal netwerk, financiën en wonen.

De samenwerking ging op 8 juli officieel van start. Daarin werken het Regioteam Drachten van GGZ Friesland (https://www.ggzfriesland.nl/) en de EPA-consulenten van Carins (https://www.carins.nl/) geïntegreerd vanuit één team. De professionals van het Regioteam Drachten van GGZ Friesland kijken samen met de consulenten van Carins op welke leefgebieden er hulpvragen zijn. 

Wanneer er sprake is van verslaving, werkt het team nauw samen met vaste contactpersonen van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN (https://www.vnn.nl/)). Het team is actief in de gemeente Smallingerland. De gemeente Smallingerland ondersteunt in samenwerking met Carins haar inwoners volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Carins biedt hulp bij wonen, welzijn, participatie, schuld en financiën.

“Vanuit het team kunnen we makkelijk en snel met elkaar afstemmen en handelen. Er zijn korte lijnen. VNN sluit aan wanneer er verslavingsproblemen spelen. Inwoners krijgen vanuit één team en met één plan de specialistische hulp en ondersteuning die ze op dat moment nodig hebben”, zegt Petra Stam-Vos, manager Regioteam Drachten GGZ Friesland.

 

Illustratie: Hester van de Grift (https://hester-vandegrift.blogspot.com/)

 

Lees ook andere artikelen over ernstig psychiatrische aandoeningen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/epa)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

GGZtotaalMENSEN2kleur GGZtotaalMENSEN2kleur