IGJ geeft Infinitas aanwijzing vanwege gebrekkige zorg

De IGJ heeft Infinitascare in Rotterdam een aanwijzing gegeven vanwege langdurige tekortkomingen in de zorg. De instelling krijgt vier maanden de tijd om verbeteringen door te voeren. Tot die tijd heeft Infinitascare een cliëntenstop.

Infinitascare werkt met een-op-een begeleiding door coaches en ervaringsdeskundigen. De instelling  werd op 17 juli 2023 al door de inspectie onder verscherpt toezicht gesteld. In de tussentijd is het de organisatie niet gelukt om de zaken op orde te stellen, aldus de IGJ (https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2024/07/12/aanwijzing-voor-infinitascare-rotterdam).

Complex
“Zo zet Infinitascare veel onervaren zorgverleners of zorgverleners in die nog in opleiding zijn, terwijl de zorgvraag van de cliënten complex is”, stelt de inspectiedienst. “De risico’s die spelen bij de cliënten worden niet voldoende in kaart gebracht. Dit is nodig om professionele afwegingen te kunnen maken over de benodigde zorg. Ook wordt er niet met regelmaat gereflecteerd op de geboden zorg. En worden incidenten niet altijd gemeld of met het team besproken. Dit is belangrijk om van te leren. Daarnaast ziet de inspectie nog steeds dat er niet genoeg kennis is van de Wet zorg en dwang (Wzd). Tenslotte ziet de inspectie in het betrekken van de cliëntenraad en de cliëntvertegenwoordigers bij de zorg een belangrijk aandachtspunt.”

Om de noodzakelijke verbeteringen hieromtrent af te dwingen, krijgt de Rotterdamse zorginstelling nu een aanwijzing opgelegd. Uiterlijk 24 oktober 2024 moeten alle tekortkomingen zijn weggenomen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

IGJ IGJ