Geen plek voor psychiatrische klinieken Fivoor

Het lukt Fivoor niet om op korte termijn een nieuwe plek te vinden voor haar psychiatrische klinieken in Den Dolder.

Fivoor heeft drie klinieken op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. In een ervan werd Michael P. behandeld. P. bracht in 2017 de 25-jarige Anne Faber om het leven in de omgeving van de kliniek. De terreinen worden gehuurd van Altrecht. Die wil ze sinds 2015 verkopen. Er moeten woningen komen op die plek. Fivoor moet uiterlijk op 1 januari 2027 weg zijn. De zorginstelling is al jaren op zoek naar een nieuwe plek. Maar het lukt niet om voor 2027 iets anders te hebben. Er is teveel weerstand van gemeenten en omwonenden, aldus Fivoor.

Locaties
De gemeente Zeist, waar Den Dolder onder valt, zegt onderzoek te doen naar nieuwe locaties voor Fivoor. Maar de zorginstelling is nog niet enthousiast. ”Zelfs als we nu een nieuwe locatie vinden, hebben we zeker vijf jaar nodig voor het geschikt maken van de locatie of nieuwbouw en de verhuizing naar de nieuwe vestiging”, zegt Fivoor tegen het ANP. Opheffen van de klinieken is volgens Fivoor onwenselijk en ontoelaatbaar. ”Als de 135 behandelplekken verdwijnen, blijven patiënten op straat rondlopen zonder te worden geholpen. Dat leidt tot onacceptabele risico’s.”

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

fivoor fivoor