Akwa GGZ onderzoekt consultatie in de ggz

In opdracht van Akwa GGZ voert adviesbureau SiRM een onderzoek uit naar consultatie in de ggz. Zorgverleners kunnen tot 7 augustus een enquête invullen.

Dat meldt Akwa GGZ op 23 juli (https://akwaggz.nl/verkenning-consultatie-in-de-ggz/). De afgelopen jaren hebben ggz-behandelingen zich steeds verder gespecialiseerd. Dat kan zorgen voor oplopende wachttijden vooraf, maar ook tijdens behandelinge als bijvoorbeeld andere expertise nodig is in het ‘eigen’ behandelteam beschikbaar is. Consultatie kan dan een uitkomst zijn. De patiënt kan in behandeling blijven bij de eigen behandelaar. De behandelaar vergroot zo eigen kennis vergroot. En het aantal doorverwijzingen en daarmee ook de wachttijd kan afnemen.

Pilot
Op basis van de inzichten van een eerste verkenning overweegt Akwa GGZ een pilot op te zetten.  Daarin wordt dan onderzocht hoe de consultatiefunctie versterkt kan worden. De verkenning en pilot richten zich in eerste instantie op consultatie bij patiënten met:
1. psychische klachten én problematisch middelengebruik
2. eetstoornissen
3. autisme
4. therapieresistente depressie.

Interviews
De focus van dit project ligt op consultatie binnen de ggz - en niet op consultatie tussen het sociaal domein en de ggz. Naast de enquête bestaat de verkenning uit diepte-interviews met lopende initiatieven of praktijkvoorbeelden en overkoepelende spelers uit het ggz-veld en werksessies.

Enquête
Via een korte enquête onder zorgprofessionals wordt in kaart gebracht hoe consultatie op dit moment verloopt en welke verbetermogelijkheden zorgprofessionals zien. De enquête is zowel voor zorgprofessionals die consultatie geven als voor zorgprofessionals die consultatie ontvangen.

Vul de enquête hier voor 7 augustus in (https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=aFjq_Bw-oU-JMT5MjYd2n05a-VM3H9pMhKw4T4a7i09UNERUSEJTN1VINVc1NFZOVk4zMFZUN05PUS4u).

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Consultatieindeggz Consultatieindeggz