Kamervragen over opleggen budgetplafonds aan Pro Persona

Tweede Kamerleden Sarah Dobbe (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks-PvdA) hebben Kamervragen (https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2024Z12154&did=2024D29372) gesteld over het opleggen van budgetplafonds aan Pro Persona door zorgverzekeraars.  De gezamenlijke cliëntraden van de ggz-aanbieder stuurde naar aanleiding daarvan een brandbrief. 

Dobbe vindt dat zorgverzekeraars de wachttijden en wachtlijsten in de ggz moeten helpen oplossen en niet expres nog langer op zo’n lijst houden. Volgens de SP gaan budgetplafonds in tegen de zorgplicht van zorgverzekeraars en moeten ze verboden worden. In plaats daarvan zou er een Nationaal Zorgfonds moeten worden opgericht, aldus de socialisten.

Schrijnend
Dobbe vindt dat budgetplafonds de problemen van mensen alleen maar verergeren. “Dat is schrijnend voor mensen die zorg nodig hebben, en het is absoluut niet goedkoper. Mensen hebben namelijk nog steeds zorg nodig”, zegt het SP-Kamerlid. Hoe langer iemand op de wachtlijst staan, hoe complexer de problemen soms worden en dat kost alleen maar meer geld.

Brandbrief
Pro Persona hoopt dat er naar aanleiding van hun brandbrief goede debatten worden gevoerd. “We lopen tegen de grenzen van de mogelijkheden aan, niet alleen in de ggz, maar in de gehele gezondheidszorg. Het mag niet zo zijn dat wij, in een rijk land als Nederland, hele kwetsbare mensen niet meer op een goede manier kunnen ondersteunen en helpen in hun leven”, ”, zegt een woordvoerder van Pro Persona tegen RTV Connect (https://www.rtvconnect.nl/nieuws/artikel/sp-stelt-kamervragen-na-opleggen-budgetplafond-aan-ggz-pro-persona).

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

pro-persona pro-persona