Ggz-verpleegkundige voor tweede keer intiem met cliënte

Een ggz-verpleegkundige van GGZ WNB, die in 2022 een beroepsverbod en straf kreeg voor seks met een cliënte, ging al eerder in de fout. In 2020 en 2021 was hij intiem met een vrouw die op de high intensive afdeling kwam na een suïcidepoging. De 35-jarige verdachte hangt een taakstraf en voorwaardelijke celstraf boven het hoofd.

Volgens de man had hij pas seksueel contact nadat de cliënte was ontslagen uit de kliniek, schrijft dagblad BN/De Stem (https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/ging-verpleegkundige-ggz-halsteren-voor-tweede-keer-in-de-fout-met-seks-ik-had-behoefte-aan-genegenheid~ad93c78b/). Maar er waren nog geen zes maanden overheen gegaan, dus officieel was er nog sprake van een behandelrelatie. Het slachtoffer stelt dat ze werd misleid en geïntimideerd. Hij zou gebruikt van haar hebben gemaakt in de meest kwetsbare periode van haar leven. Het ontslag uit de ggz-kliniek in Halsteren was namelijk niet het eind van het behandeltraject: ze belandde op een psychiatrische ziekenhuisafdeling.

Niet waardig

Het openbaar ministerie (OM) eist 60 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. De ggz-verpleegkundige kreeg eerder een taakstraf van 180 uur en een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd. Het beroepsverbod is in januari 2022 opgelegd, dus dat loopt nog. Bovendien is hij definitief uit het BIG-register geschrapt en is de kans dat hij nog een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) krijgt nihil. Hij kan dus geen baan meer krijgen in de zorg. “Hij is de titel professioneel verpleegkundige ook niet waardig”, stelde het OM.

De rechtbank in Breda doet over twee weken uitspraak.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

rechtszaak rechtszaak