Transfore zet plannen voor nieuwe FPK door ondanks bezwaren gemeente Deventer

Ondanks verzet van omwonenden in Schalkhaar zet forensisch ggz-aanbieder Transfore de voorbereidingen voor een Forensisch Psychiatrische Kliniek toch door. De vergunningaanvraag is inmiddels ingediend.

Dat blijkt uit een verslag van dagblad de Stentor (https://www.destentor.nl/deventer/transfore-zet-voorbereiding-komst-kliniek-in-schalkhaar-door-ondanks-verzet-van-gemeenteraad~a309b315/). In de gemeenteraad van Deventer werd woensdagavond gesproken over de komst van de FPK. Een ruime meerderheid is tegen. Toch gaat Transfore door met de voorbereidingen. De Dimence Groep, waar Transfore onder valt, zal in maart een definitief besluit nemen over de bouw van de tbs-kliniek met in totaal veertig bedden. Daarna start de formele inspraak- en bezwaarprocedure.

De reden van verzet in het gemeenteraad is dat men bang is dat de parkachtige omgeving wordt vervuild door een kliniek met hekken. Ook speelt de vraag of zorgverlening de hoofdzaak is in de nieuwe FPK. Transfore zegt van wel, maar een jurist van de gemeente stelt dat beveiliging de primaire functie is.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

1654257486556514b 1654257486556514b