Aanmeldstop Synaeda door bereiken budgetplafond bij Zilveren Kruis

Psycho Medisch Centrum Synaeda kan dit jaar geen patiënten meer in zorg nemen die zijn verzekerd bij Zilveren Kruis/Achmea. De ggz-instelling in Friesland heeft eind augustus haar budgetplafond bereikt en voerde een aanmeldstop in.

Dat meldt Synaeda op haar website (https://www.synaeda.nl/over-ons/nieuws/aanmeldstop). De instelling heeft bij Zilveren Kruis (en haar merken zoals bijvoorbeeld Centraal Beheer, Interpolis, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO en Zilveren Kruis) het plafond van het toegekende budget bereikt. Daarom kunnen er in 2024 geen nieuwe intaketrajecten worden ingepland, aldus Synaeda.

Zorgbemiddelaar
De organisatie raadt nieuwe cliënten aan om contact op te nemen met de zorgbemiddelaar van Zilveren Kruis/Achmea. Mensen die ergens anders een basisverzekering hebben zich wel gewoon aanmelden bij Synaeda. Voor wie al in behandeling is, verandert er niets.

Maximumbedrag
Zorgverzekeraars kopen ieder jaar zorg in bij ggz-instellingen. Zij kennen een maximumbedrag toe waarvoor instellingen zorg kunnen verlenen. Als al dat geld is uitgegeven, dan is het omzetplafond bereikt. Dit geldt nu dus voor Synaeda. De instelling krijgt geen behandelingen meer vergoed van Zilveren Kruis, waardoor deze geen nieuwe patiënten die daar verzekerd zijn kan aannemen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

stop stop