Gratis e-health: Omgaan met een suïcidale naaste

Wereld Suïcide Preventie Week 2024

Op dinsdag 10 september is het World Suicide Prevention Day. Deze hele week staan organisaties stil bij het belang van suïcidepreventie. GGZ Totaal geeft hier aandacht aan in het dagelijks nieuws.

Therapieland en Gezondeboel stellen gratis het online programma Omgaan met een suïcidale naaste  beschikbaar. Het programma is speciaal ontwikkeld om de sociale omgeving te ondersteunen in het omgaan met een suïcidale geliefde, vriend of familielid. Zo willen ze het taboe rondom het onderwerp doorbreken en bijdragen aan suïcidepreventie in Nederland.

Bekijk het gratis programma hier (https://therapieland.nl/een-suicidale-naaste/?utm_campaign=Suicide_Preventie_Dag&utm_source=GGZNieuws&utm_medium=PR). Familieleden en vrienden spelen een belangrijke rol in zelfmoordpreventie, stellen Therapieland en Gezondeboel. Familieleden en vrienden zijn vaak de eersten die de signalen opvangen. Toch is het voor hen een enorme uitdaging: Hoe herken je de signalen? Hoe begin je hierover te praten? En hoe zorg je ervoor dat je voor jezelf blijft zorgen? Het programma Omgaan met een suïcidale naaste helpt de sociale omgeving om deze signalen te herkennen en op een sensitieve manier te ondersteunen – zonder zichzelf uit het oog te verliezen.  

Signalen en steun

“Het is belangrijk dat we niet alleen aandacht hebben voor mensen met suïcidale gedachten, maar ook voor hun naasten”, zegt Jarno Meijer, CEO bij Therapieland en Gezondeboel. “Zij spelen een onmisbare rol in het herkennen van signalen en het bieden van steun, waardoor in bepaalde gevallen veel leed voorkomen kan worden. Met dit programma willen we hen handvatten bieden om op een effectieve, maar vooral ook veilige manier te helpen.”

Therapieland en Gezondeboel roepen professionals binnen zorg en welzijn op om dit programma te delen met zoveel mogelijk cliënten, inwoners of patiënten. Want suïcide raakt elke dag nog heel veel mensen. Het programma is toegankelijk voor iedereen, ongeacht of mensen bekend zijn met Therapieland of Gezondeboel. Er is geen account nodig om het programma te volgen.

 

Lees ook andere artikelen over suïcidepreventie (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/zelfmoord)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Een suicidale naaste Een suicidale naaste