De podcasts

Door Judith de Roos

Tips over goede, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de ggz.

Deze week: Helemaal Mentaal. (https://open.spotify.com/episode/5pTyAk7hqO0zHNofa45CyS?si=fuWYgr8uSqWYZlDy_4SsMg)

Afgelopen week lanceerden preventiewerkers van Vincent van Gogh (een s-ggz instelling in Limburg) een podcast serie waarmee ze jongeren willen helpen mentaal fit te blijven.

Ze richten zich tot jongeren die aan het einde van hun schoolperiode of studie zijn en degenen die met hun eerste baan beginnen. Deze groep blijkt namelijk, meer dan andere generaties, last te hebben van specifieke mentale klachten. Zo zijn er bijvoorbeeld veel jongeren die prestatiedruk ervaren en als gevolg daarvan stress. Maar ook eenzaamheid, somberheid en angst komen relatief vaak voor.

Er staan momenteel twee afleveringen online, met als thema prestatiedruk en somberheid & depressie. In onvervalst Limburgse tongval gaan de twintigers Els en Hein met een (ervarings)deskundige in gesprek, maar vertellen ook over hun eigen struggles met mentale zaken.

De belangrijkste boodschap is eigenlijk om er vooral over te praten, en dat leven ze zeker voor. Nu maar hopen dat de jeugd de podcasts weet te vinden!

Beluister Helemaal Mentaal, aflevering Prestatiedruk (https://open.spotify.com/episode/5pTyAk7hqO0zHNofa45CyS?si=fuWYgr8uSqWYZlDy_4SsMg)

 

-

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.

helemaal mentaal helemaal mentaal