Centrum Veerkracht trekt in duurste pand van Rotterdam

Ggz-instelling Centrum Veerkracht heeft deze maand haar intrek genomen in een statig pand van 8 miljoen euro middenin Rotterdam. Het voormalige stadspaleis van Jonkheer Theo Zandberg staat aan het Emmaplein. De buitenkant en het historische interieur blijven behouden.

Het gebouw is meer dan een eeuw oud en bestaat uit twee gespiegelde herenhuizen, aldus platform Property.nl. Centrum Veerkracht is van plan om bewegingstherapie te geven in de balzaal en in de oude slaapvertrekken van bedienden komen therapieruimtes. Een deel van het pand kan verhuurd worden aan externe partijen.

Perfect match

Centrum Veerkracht heeft in totaal zo’n dertig ruimtes tot haar beschikking. De instelling vindt de investering meer dan waard.De financiering komt van de bank. Ook die is enthousiast. Directrice Mijke Lambregtse-van den Berg van Centrum Veerkracht spreekt bij TV Rijnmond (https://www.rijnmond.nl/nieuws/1897029/ggz-instelling-geopend-in-duurste-pand-van-rotterdam-hier-kan-meer-dan-alleen-therapie) van een ’perfect match’ tussen ggz-instelling en het oude pand. “Alles wat we willen aanbieden kan hier. We bieden een healing enviroment aan, en dat kan hier het allerbeste.” Naast therapie is er ruimte om te sporten of te werken in een moestuin. De omgeving draagt bij aan het herstel.

Beeld : Google Streetview

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

stadspaleis stadspaleis