Wendela Hingst interim-directeur bij Pharos

Op 30 september is Wendela Hingst gestart als interim directeur-bestuurder bij Pharos. Zij vervangt Patricia Heijdenrijk, die wegens ziekte tijdelijk afwezig is.

Dat meldt Pharos op 30 september (https://www.pharos.nl/nieuws/wendela-hingst-interim-directeur-bestuurder-bij-pharos/). Wendela Hingst is een ervaren interim bestuurder in de zorg. De afgelopen jaren bekleedde ze zowel vaste als interim bestuursfuncties in ziekenhuis-, eerstelijns en langdurige zorg, belangenbehartiging en expertisecentra. Het landelijk expertisecentrum Pharos draagt bij aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doet Pharos door nationale en internationale kennis te verzamelen, te verrijken en te delen. Het gaat om wetenschappelijke kennis, praktijkkennis van zorgverleners, beleidsmakers en andere professionals. En ervaringskennis van mensen om wie het uiteindelijk gaat.

Missie

“Ik ben vereerd te mogen bijdragen aan de belangrijke missie van Pharos”, zegt Wendela Hingst. “Ik heb een diepe interesse in, en ervaring met Public Health en gezondheidsverschillen vanuit eerdere rollen. Ook het communiceren met politiek en stakeholders is mij niet vreemd. Ik kijk uit naar de verdere kennismaking en samenwerking met mijn nieuwe collega’s en de diverse samenwerkingspartners van Pharos.”

“We zijn ervan overtuigd dat Wendela’s betrokkenheid, enthousiasme en ervaring haar optimaal in staat stellen om de rol van bestuurder op zich te nemen totdat Patricia haar rol als directeur-bestuurder weer kan oppakken”, aldus Mariëtte Hamer, voorzitter van de raad van toezicht.

 

Lees ook andere artikelen over transfers en benoemingen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Wendela Hingst Wendela Hingst