Artificial intelligence in de GGz – de stand van zaken anno nu

Advertentie

Artificial intelligence in de GGz – de stand van zaken anno nu

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft in een korte tijd aanzienlijke invloed gekregen op de dagelijkse praktijk. Innovaties worden getest, pilots zijn gestart en toepassingen geïmplementeerd. Zo kan AI bijvoorbeeld intakegesprekken opnemen en direct verwerken tot een samenvatting in het EPD en kan een algoritme voorspellen welke behandeling de meeste kans op een positieve uitkomst heeft. En wie wil er nou niet meer tijd aan de patiënt besteden en minder tijd aan repeterende, administratieve taken?

Met AI-toepassingen kan het, maar welke zijn er? Hoe werken ze, en wat zijn de risico’s met betrekking tot veiligheid en betrouwbaarheid?

Deze ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat het ondoenlijk is voor GGz-professionals om bij te houden. Het doel van het 3e symposium over AI in de GGz is dan ook om wetenschappers en clinici op de hoogte te brengen van de meest relevante ontwikkelingen via een bondig programma met de laatste inzichten en een praktische vertaalslag. Wat is er mogelijk met AI in de GGz? Welke kansen en uitdagingen brengt het met zich mee? Hoe kan de combinatie van zorgexpertise en AI leiden tot verbeterde zorg voor patiënten? Wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk?

Experts presenteren op laagdrempelige wijze op vrijdag 22 november de nieuwste inzichten op centrale terreinen van AI, toegespitst op de complexiteit en het unieke karakter van de GGz. Het is dé gelegenheid voor GGz-professionals om zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Voor meer informatie en inschrijven: klik hier (https://www.aiggz.nl/scholing/ai-in-de-ggz/).

 

 

aiggz-1 aiggz-1