Combinatie Jeugdzorg gehackt: tienduizend adressen op straat

Combinatie Jeugdzorg, die kantoren heeft in Eindhoven, Helmond en Veldhoven, is gehackt. De dader heeft ruim 10.000 e-mailadressen buitgemaakt. Het gaat met name om gegevens van andere organisaties en maar voor een klein deel om gegevens van cliënten.

Combinatie Jeugdzorg bevestigt de hack aan het Eindhovens Dagblad (https://www.ed.nl/eindhoven/eindhovense-organisatie-voor-jeugdzorg-gehackt-duizenden-email-adressen-op-straat~a8ef5e33/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F). Op 8 oktober kregen betrokkenen bericht hierover van de organisatie. “Via een phishingmail is een hacker terechtgekomen in de mailbox van onze medewerker”, aldus de organisatie. “Het betreffende account is daarna ‘veiliggesteld’ om verdere schade te voorkomen. Helaas hebben wij moeten vaststellen dat ook uw mailadres in handen is gekomen van onbevoegde personen.” Er is geen medische of persoonlijke informatie gestolen.

De organisatie heeft maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen en voert nu onderzoek uit. Combinatie Jeugdzorg is niet onder druk gezet om te betalen, aldus de organisatie.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

hacker hacker