Aanmeldstop bij GGZ NHN voor klanten van Zilveren Kruis

Tot eind dit jaar kan GGZ Noord-Holland-Noord geen mensen meer in behandeling nemen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis/Achmea, FBTO, Interpolis, De christelijke zorgverzekeraar of De Friesland. De ggz-instelling heeft haar budgetplafond bereikt.

Dat meldt GGZ NHN op haar website (https://www.ggz-nhn.nl/website/Actueel/Nieuws/aanmeldstopZK). Er is tot 31 december geen ruimte in het contract met GGZ NHN om nieuwe Zilveren Kruis-verzekerden als cliënt aan te nemen. Dat betekent dat de instelling de behandelkosten voor deze verzekerden niet vergoed zal krijgen.

Cliënten die bij Zilveren Kruis verzekerd zijn en al in behandeling zijn bij GGZ NHN merken niets van deze aanmeldstop. Hun behandeling loopt gewoon door. Ook de crisiszorg gaat op de normale manier door. Verzekerden van Zilveren Kruis die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben kunnen tot 31 december 2024 terecht bij de zorgbemiddeling van Zilveren Kruis zelf. Die zoekt dan een alternatief. GGZ NHN kan mensen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis of een dochtermaatschappij vanaf januari 2025 weer in behandeling nemen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

stop stop