Haarlem wil Museum van de Geest redden

Het Museum van de Geest worstelt om het hoofd boven water te houden. De gemeente Haarlem wil een ultieme reddingspoging doen om faillissement te voorkomen. Dat zei wethouder Diana van Loenen tijdens de raadscommissievergadering op 17 oktober. De gemeente gaf eerder aan dat structurele steun niet mogelijk is.

Dat meldt de lokale omroep Haarlem105 (https://haarlem105.nl/gemeente-gaat-gesprek-aan-met-museum-van-de-geest-ultieme-reddingspoging/). “De waarde is voor Haarlem dusdanig groot dat we nog een laatste poging doen. Samen met de burgemeester nodig ik jullie, de ggz-instellingen en fondsen uit voor een gesprek”, aldus Van Loenen. Voor de vergadering hield het museum een manifestatie op de Grote Markt van Haarlem. De wethouder wil tijdens het gesprek met name inzetten op een hogere bijdrage vanuit de ggz-instellingen en investeerders. En dan moet het museum met een solide plan komen.

Het museum maakt mentale gezondheid bespreekbaar, ‘ook voor mensen die zich normaal wanen’, en heeft twee locaties waarvan de oudste, het Dolhuys in Haarlem, waarschijnlijk het meest bekend is. Het museum is een initiatief van vier ggz-instellingen. In 2016 kwam de tweede locatie erbij, het H’Art Museum in Amsterdam, dat outsiderkunst tentoonstelt. Ongeveer twintig jaar wist het museum van der Geest zonder grote subsidies het hoofd boven water te houden.  

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

MuseumvandeGeest MuseumvandeGeest