De podcasts

Door Judith de Roos

Tips over goede, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de ggz.

Deze week: Help! Ik zoek een psycholoog (https://open.spotify.com/episode/0CDaJniYRc2kLNalkfmlzE?si=1Ru6VqR9T4CUgUdgZHKN3Q).

Deze podcastserie van vijf afleveringen is gemaakt voor mensen met psychische klachten. GZ-psycholoog Sebastiaan van Luik neemt de luisteraar mee in het proces van zoeken en vinden van een passende psycholoog. Hij bespreekt de overwegingen die mensen hebben. De schaamte, de twijfel maar ook de financiële aspecten. Hij geeft de volgorde aan in het proces, in uitzendingen van gemiddeld een kwartier. Sebastiaan van Luik is geruststellend van toon en prettig om naar te luisteren. Bij een volgende serie zou ik hem aanraden minder voor te lezen, maar gewoon te vertellen.

Aan de reacties op zijn podcast te zien, voldoet hij een behoefte bij mensen die geen idee hebben of en waar ze moeten starten.

Beluister Aflevering 1. Het begin (https://open.spotify.com/episode/0CDaJniYRc2kLNalkfmlzE?si=1Ru6VqR9T4CUgUdgZHKN3Q&nd=1&dlsi=62ac2ab6795e4525).

Als nieuwtje de nieuwe podcastserie van LINDA (de Mol) met de titel Goed bij je hoofd: Onder het mom van ‘niet normaal zijn is juist hartstikke normaal’ gaat Hanna Verboom in gesprek met bekende Nederlanders. Ze hebben net als Hanna en miljoenen andere Nederlanders, een psychische variatie.

In de eerste aflevering is Jet van Nieuwkerk te gast. Als twee gezellig babbelende vriendinnen kletsen ze over Jets paniekaanvallen en eetstoornis. Ook raadt Jet eigenlijk iedereen therapie aan: “Het is zo goed voor je!”

Beluister Hanna Verboom in gesprek met Jet van Nieuwkerk (https://open.spotify.com/episode/1EYZfkRYkHpORmU8zgAleS?si=Lbnci6FHRGWkYp4_WB4u6w).

Volgende week Chef Special’s zanger Joshua Nolet, ik ben benieuwd!

 

-

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.

 

podcasthelp podcasthelp