Trimbos lanceert Expertisecentrum Gokken

Op 24 oktober is het Trimbos Instituut gestart met het Expertisecentrum Gokken. Het wordt een onafhankelijke en centrale waar beleidsmakers, onderzoekers en ggz-professionals terecht kunnen voor wetenschappelijk onderbouwde kennis over gokken.

Het Expertisecentrum Gokken onderzoekt gokken en de impact van gokken op individuele mensen en de samenleving, zo schrijft Trimbos (https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/trimbos-instituut-lanceert-het-expertisecentrum-gokken/). Het centrum bundelt kennis, doet zelf onderzoek en verspreidt wetenschappelijke kennis actief onder beleidsmakers en professionals. Zo kunnen zij onderbouwde keuzes maken en daarmee gokschade voorkomen en beter behandelen. Het Expertisecentrum Gokken stelt de resultaten openbaar beschikbaar via haar eigen website (https://www.trimbos.nl/kennis/gamen-gokken/expertisecentrum-gokken/). Daarnaast brengt het centrum iedereen die werkt aan preventie en zorg van gokproblemen met elkaar in contact. “We werken hierbij vanuit een breed volksgezondheidperspectief”, schrijft Trimbos “Het uiteindelijke doel is het voorkomen en beter kunnen behandelen van gokproblemen. Hierbij gaat het om gokgerelateerde problemen bij individuele mensen, maar ook bij naasten en de rest van de samenleving.”

Onafhankelijk

Het expertisecentrum is opgericht door en onderdeel van het Trimbos-instituut en gesubsidieerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Binnen het expertisecentrum werken diverse partijen met elkaar samen. Zoals onderzoekers uit verschillende wetenschappelijke disciplines, beleidsmakers uit diverse ministeries, professionals in de zorg, de gebruikers zelf en andere relevante stakeholders. Het Expertisecentrum Gokken opereert financieel onafhankelijk van de kansspelsector. Het Expertisecentrum Gokken is niet het eerste expertisecentrum van het Trimbos-instituut. Het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging (NET) (https://www.trimbos.nl/kennis/onderzoek-tabaksontmoediging/nationaal-expertisecentrum-tabaksontmoediging-het-net/), het Expertisecentrum Alcohol (https://www.trimbos.nl/kennis/alcohol/expertisecentrum-alcohol/), het Expertisecentrum Mentale Gezondheid (https://www.trimbos.nl/kennis/mentale-gezondheid-preventie/expertisecentrum-mentale-gezondheid/) en het Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn (https://www.trimbos.nl/kennis/gamen-gokken/expertisecentrum-digitalisering-en-welzijn/) zijn ook actief.

 

Lees ook andere artikelen over gokverslaving (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/gokverslaving)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

gokken gokken