Jaarlijks Congres Op woensdag 10 november
De zesde editie van dit jaarlijks congres ‘Levend verlies, blijvend verdriet’ plaats in Eindhoven. Dit congres is ook online te volgen, deelnemers krijgen dan 30 dagen on-demand toegang tot alle online content, en kunnen deze in hun eigen tijd en tempo doorlopen.
Voordat mensen ouders worden, hebben ze bepaalde verwachtingen bij hun toekomstige kindje. Maar wanneer dan blijkt dat hun kind een ernstige lichamelijke, verstandelijke en/of psychiatrische ziekte of beperking heeft, moeten die verwachtingen bijgesteld worden. Vaak betekent dat een proces van rouw en verdriet.
Ouders zien de kinderen van vrienden en bekenden naar school gaan, een diploma halen, werk krijgen, trouwen en kinderen krijgen. Als dat er voor hun kind niet in zit, dan betekent dat steeds weer verdriet. Maar ook andere aspecten van hun leven veranderen vaak radicaal en moeten ook broertjes en zusjes van het zieke en/of beperkte kind leren omgaan met hun onmacht en verdriet.
In deze zesde editie van het congres ’Levend verlies, blijvend verdriet’ benaderen experts uit wetenschap en praktijk het onderwerp weer vanuit verschillende interessante en praktijkgerichte perspectieven. De centrale vraag daarbij is, hoe je als professional deze ouders en andere gezinsleden ondersteunt bij verlies- en verdrietervaringen in relatie tot hun zorgintensieve kind, broer of zus.
Dit congres is georganiseerd in samenwerking met Drs. Edith Raap.
Meer…
Sprekers
* Prof. Dr. Manu Keirse (Katholieke Universiteit Leuven) - De impact van levend verlies
* Dr. Annemieke Wagemans (MUMC+) - Tijdig praten over toekomstige zorg
* Drs. Edith Raap (Hogeschool Utrecht) - Innerlijke conflicten: een kluwen van tegenstrijdigheden
* Lies Scaut (Praktijk De Weg Wijzer) - In dialoog met dagelijks verlies
* Kaveh Bouteh (Pharos) - Verlies en verdriet migranten
* Ineke van Eyk (De Hoop GGZ) - Opvoedvragen van ouders
* Angela van Woezik (mantelONTzorgenAvW) - Gezinsbegeleiding in de rol van Copiloot en ervaringsdeskundige
Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, Registerplein, SKJ, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register en Register Vaktherapie (voormalig SRVB).
Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.