Jaarlijks Congres op donderdag 10 februari 2022 in Eindhoven
(Voor deelnemers die dit congres liever online bijwonen start dit congres op 1 maart 2022. Deelnemers krijgen dan gedurende 30 dagen toegang tot alle online content.)
Angst is gezond. Het is tenslotte wat ons in leven houdt in gevaarlijke situaties. Maar wanneer kinderen of jongvolwassenen onnodig, te vaak, te lang en/of te intens bang zijn, dan gaat angst belemmerend werken. Somberheid, onzekerheid en faalangst zijn voorbeelden van problemen die dan kunnen ontstaan.
Wat verstaan we onder angst, hoe te signaleren en wat eraan te doen? Hoe kunnen ouders gedachten, wensen en emoties van hun kind herkennen als basis van een gezonde emotieregulatie? Zijn er algemeen werkzame principes die in verschillende situaties inzetbaar zijn in het begeleiden en behandelen van kinderen met angstproblematiek? Wat verstaan we onder sociale angst- en stemmingsproblemen en hoe een vroegtijdige aanpak in te zetten? Hoe om te gaan met angstige kinderen in de klas? Op welke manier het onderscheid te maken tussen sociale angst en autisme? Hoe om te gaan met angst als gevolg van gehechtheidsproblemen of trauma? En welke praktische toepassingen zijn beschikbaar voor ouders in de begeleiding van hun kind met een angststoornis.
Deze en andere praktisch relevante vragen staan centraal op dit geaccrediteerde, jaarlijkse congres.
Sprekers
Dr. Cristina Colonnesi (Universiteit van Amsterdam) - Angst bij kinderen en de impact van het mentaliseren bij ouders
Prof. Dr. Maaike Nauta (Rijksuniversiteit Groningen) - Toepassing van effectieve elementen
Dr. Jeffrey Roelofs (Psychologenpraktijk Margraten) - Sociale angst- en stemmingsproblemen bij kinderen en adolescenten
Anton Horeweg M SEN (InHolland) - De vergeten leerling
Drs. Birgitta Kox (Autrinsiek) - Angst en autisme
Drs. Paulien Kuipers (Stichting Kinderleven) - Angst als gevolg van gehechtheidsproblemen en/of trauma
Drs. Ard Nieuwenbroek (Ortho-Hulp) - Uitdagingen en kansen voor ouders van kinderen met een angststoornis
Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, NIP K&J/NVO-OG, Kwaliteitsregister V&V, VSR, Registerplein, Register Vaktherapie, LV POH-GGZ en het Lerarenportfolio.
Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.