K-EET, de landelijke ketenaanpak eetstoornissen bij kinderen en jongeren, heeft voor de komende drie jaar financiering van VWS gekregen om Eetstoornissennetwerk verder uit te bouwen. Het programma wordt de komende jaren geleid door programmamanager Monika Scholten en Gwen Dieleman, kinder- en jeugdpsychiater bij Erasmus MC. Thuisbasis van K-EET blijft het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
Intensivering
De landelijke ketenaanpak van K-EET startte in 2019. De afgelopen jaren werkten professionals en ervaringsdeskundigen met veel kennis op het gebied van eetstoornissen samen aan oplossingen voor hardnekkige problemen in de ‘keten’ van eetstoornissen. Dat leidde tot intensivering van de netwerkzorg, het beter gebruik maken van ieders professionele kennis en expertise rondom eetstoornisproblematiek van kinderen en jongeren en het toegankelijk maken van deze kennis via platforms als eetstoornissennetwerk.nl en de First EET Kit. Die laatste is een laagdrempelig toegankelijke site voor zorgprofessionals, patiënten en naasten voor betrouwbare informatie, eerste hulp en ondersteuning.
Duurzame netwerkzorg
Vooral de ontwikkeling van acht regionale netwerken waarin somatiek, diëtiek en ggz intensiever zijn gaan samenwerken, zorgen ervoor dat problematiek steeds vroeger kan worden herkend, begrepen en behandeld. K-EET streeft naar een regionaal en landelijk stevig en omvattend eetstoornissennetwerk, waarin vroegsignalering- en interventie en het ontwikkelen, benutten en toegankelijk maken van kennis op het gebied van eetstoornisproblematiek aandacht zullen hebben. Daarnaast ligt de aandacht op het verder ontwikkelen van duurzame netwerkzorg samen met patiënten- en beroepsorganisaties en aanbieders, inclusief een passende financiering hiervoor.
Lees ook andere artikelen over eetstoornissen
----------------------------------------------------------------------------------------
Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!
GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.
Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.