Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ
Deze week: ’Hoe overleef ik...?’ en ’Komt een meid bij de psych’
Het impostersyndroom, anorexia, ADHD, queer zijn, rouw… tal van onderwerpen laat Francine Oomen in haar podcastserie aan bod komen. We kennen Oomen vooral van haar boeken met de gelijknamige reeks. Maar naast een fijne auteur blijkt ze ook een vriendelijke podcasthost. Ze gaat in gesprek met een gast over bovengenoemde thema’s, ze stelt vragen, komt met een informatieblokje over het onderwerp en sluit uiteindelijk af met, de uit haar boeken, welbekende ‘survivaltips’. Oomen blijkt een fan van voice dialogue, waarbij je in gesprek gaat met delen van iemands persoonlijkheid. Dit doet ze ook in de uitzendingen met de gasten, en geeft een interessant inkijke in die werkwijze. Daarnaast schuwt Oomen niet om openheid te geven over haar eigen issues en hoe ze daar verder mee is gekomen. Een aanrader! Zeker leuk voor de mensen die haar boeken kennen.
Uitzending; hoe overleef ik imposter syndroom?
Altijd al eens willen weten hoe gesprekken bij een psycholoog eigenlijk verlopen? Dan moet je de podcastserie van Eva Breda echt even luisteren. Ze heeft haar sessies bij de psycholoog opgenomen en laat hier een compilatie van horen, aangevuld met wat uitleg en samenvattingen. Het zijn vlotte sessies van maximaal een half uur. Ze wil als millennium en journalist met mentale problemen laten horen dat tijdig hulp zoeken belangrijk is, ze wil de drempel naar therapie verlagen waardoor stoornissen voorkomen kunnen worden.
Uitzending; Komt een meid bij de psych, sessie 5 EMDR
Lees ook andere getipte podcasts!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.
Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.